Skip to content

Viisi asiaa, jotka takaavat onnistuneet ensitreffit!

Tällä viikolla Lovenan IG:ssä on aiheena ensitreffit ja teimme storyn puolella myös siihen liittyvän gallupin. Pääset suoraan Lovenan instagramiin TÄSTÄ linkistä, joten ota tili seurantaan! 

Tässä postauksessa puolestaan saat vinkkejä onnistuneisiin ensitreffeihin ja vältät ainakin enimmät väärinkäsitykset ja kiusalliset tilanteet. Toki kannattaa muistaa, että ensitreffeihin kuuluu aina tietynlainen jännitys ja hermoilu ja sitä voi olla mahdoton välttää. Yleensä treffien edetessä tilanne kuitenkin rentoutuu ja mitä enemmän tutustut toiseen, niin sitä helpompi sinun on tilanteessa olla. 

Tässä Lovenan deittailuasiantuntijan viisi vinkkiä onnistuneisiin ensitreffeihin!

PIENIhitesh-dewasi-5JwBbnyZzfc-unsplash-COMPRESSED

1. Sovi yksityiskohdat riittävän tarkasti

Älä oleta, että toinen heti ymmärtää ehdottamasti treffilokaation tai tietää, missä on se X-kadulle avattu uusi ravintola. Voi olla, että esimerkiksi joku jo vuosia Helsingissä asunut ei liiku paljon keskustassa, eikä näin ollen tunne hyvin katuja tai paikkoja. Kannattaa myös varmistua, että ajankohta on selkeä molemmille, koska "ensi torstai" voi olla toiselle ihmiselle tämän viikon torstai ja toiselle ensi viikolla oleva torstai. 

Voi olla myös hyvä varmistaa vaikka samana päivänä, että treffit ovat toteutumassa. Viestillä voi esimerkiksi kysyä, että "Olihan meidän tapaamispaikka tänään sulle tuttu?" tai jotakin sen tyylistä. Valitettavasti aina silloin tällöin ensitreffit muuttuvat toisen osapuolen tekemiksi ohareiksi ja joskus niiltä saattaa välttyä, kun on vielä yhteyksissä samana päivänä ennen sovittua tapaamista. 

 

2. Varaa riittävästi aikaa sekä treffien alku- että loppupäähän

Mikään ei ole sen ikävämpää, kuin se kun treffien toinen osapuoli on ahtanut kalenterinsa niin täyteen, että aikataulut eivät pidä! Yleensä tapaaminen sovitaan myös sen verran ajoissa, että treffien kanssa päällekäin menevät padeltreenit olisi todennäköisesti voinut ottaa huomioon ajankohtaa valitessa. 

Vaikka sovittaisiinkin vain kahveista tai "yksistä", niin silti aikaa kannattaa varata vähintään 45min. Näin ollen aikaa jää keskustelulle, vaikka toinen ei löytäisi heti parkkipaikkaa, jonottaminen kestäisi tai jostain muusta syystä tilanne viivästyisi.

 

3. Panosta ulkoasuun, ainakin hieman

Mietitkö jaksatko käydä työpäivän jälkeen suihkussa ennen treffejä? Tässä vastaus: kyllä jaksat! Joskus voi olla ihan ymmärrettävää, että treffit sovitaan lähihuoltsikalle, joka sattuu olemaan molempien kotimatkalla töistä tullessa. Ja silloin on aivan ymmärrettävää, jos lookki on luokkaa "duunissa rähjääntynyt". Mutta etenkin jos treffit sovitaan yhtään huoltoasemaa fiinimmässä paikassa, niin kannattaa ilahduttaa toista osapuolta tulemalla paikalle suihkunraikkaana, puhtailla hiuksilla ja puhtailla vaatteilla. 

 

4. Jätä puheenaiheista pois jaarittelu, tutut ja tulenarat aiheet

Kun keskustelet ensimmäisen kerran sinulle uuden ja lähes vieraan ihmisen kanssa, niin kannattaa pitää keskustelun aiheet suhteellisen helppoina. Se, että kerrot esimerkiksi heti kättelyssä inhoavasi jokaista ihmistä, joka edes voisi ajatella äänestävänsä perussuomalaisia voi olla keskustelunaloituksena hieman vaikea. Toki tämä toimii silloin jos haluat heti treffien aluksi karsia "jyvät akanoista" ja testata kuinka toinen osapuoli ottaa vastaan äärimmäiset mielipiteesi. Tämä kuitenkaan harvoin antaa ihmisestä kovin imartelevaa kuvaa. 

Toinen hyvä muistisääntö on pitää keskustelusta omat tutut, naapurit ja entisen pomon kummin kaimat pois. Kukaan ei jaksa kuunnella tuntia siitä, kuinka vuonna 1998 naapurisi lainasi sinulta porakonetta ja kuinka Hellevi-mummusi kärsii kroonisesta ientulehduksesta. Yleensä on melko puuduttavaa kuunnella pitkiä jorinoita henkilöistä, joita ei ole edes koskaan tavannut. Jätä nämä jutut äitien kerrottavaksi!

PIENImikel-parera-v86i3-NaWR0-unsplash-COMPRESSED

5. Keskity toiseen ihmiseen

Yksi todella häiritsevä asia arjessamme on jatkuva puhelimen vilkuilu. Treffeillä tulisi keskittyä kuitenkin toiseen ihmiseen, eikä omaan puhelimeen.  Jos katseesi on jatkuvasti puhelimen ruudulla, niin se antaa helposti toiselle ihmiselle signaalin, ettei hän ole mielestäsi kiinnostava.

Brittiläinen tutkimus osoitti, että vilkuilemme puhelinta päivän aikana yli 200 kertaa. Joskus teemme sitä jopa kesken toisen ihmisen lauseen. Laita puhelin äänettömälle, ellei sinulla ole aivan välttämätöntä pitää ääniä päällä. Kannattaa myös pitää puhelin poissa näköpiiristä, koska  näytön valon vilkkuessa iskee yleensä himo tarkistaa mistä on kyse. 

Näillä vinkeillä onnistuneille deiteille!

Rakkaudella,
Katri Lovenasta