Skip to content

Tositarina: Rakkaus löytyi vuosien odotuksen jälkeen!

Rakastan kuulla tarinoita ihmisten elämästä ja etenkin rakkaustarinoita.

Huomaan liikuttuvani kuullessani, kuinka ihmiset ovat löytäneet elämäänsä uuden ihmisen joskus jopa vuosien (ellei kymmenien) odotuksen jälkeen. Usein meille tarjotut tarinat ovat synkkiä ja surullisia ja toki niitäkin on saatava kuuluviin. Minusta on kuitenkin tärkeää muistuttaa, että joka päivä tapahtuu uusia merkittäviä kohtaamisia.

Moni teistä saattaa ajatella, että “ei niin käy minun kohdallani”, mutta ehkäpä tämä tarina saa sinussa pienen toivonkipinän taas heräämään.

Tämä tarina on myös osoitus siitä, kuinka toisesta ihmisestä ei kannata tehdä liian nopeita johtopäätöksiä. Tarinan päähenkilöt ovat Noora ja Allu (nimet muutettu), jotka kohtasivat ja rakastuivat. Mutta ensin tarvittiin tutustumista, epäilyä ja empimistä.

nathan-dumlao-EdULZpOKsUE-unsplash-min

Tyhjät profiilit ja “hullut exät”

Oli vuosi 2019. Noora eli tavallista ja melko aktiivista elämää. Hän oli ollut sinkku jo melko pitkän aikaa ja tapaillut aktiivisesti miehiä lähinnä nettideittailun kautta. Mikään kohtaaminen ei kuitenkaan edennyt muutamia treffejä pidemmälle ja moni mies tuntui enemmän mukavalta kaverilta, kuin romanttisessa mielessä varteenotettavalta.

Nooran mielestä hänen kriteerinsä eivät olleet kohtuuttomat tai epärealistiset. Se mitä hän toivoi oli, että mies haluaisi hänen laillaan perustaa perheen ja että miehellä olisi perusterveelliset elämäntavat. Noora etsi omien sanojensa mukaan ihan normaalia tyyppiä, jolla on elämä kunnossa. 

Jostain syystä Noora huomasi, että treffeillä toistui usein sama kuvio. Hän huomasi melko nopeasti, että jotkut hänen tapaamansa miehet eivät olleet päässeet yli ex-kumppaneistaan ja Noora huomasi joutuneensa liian usein terapeutin rooliin. Nämä henkilöt etsivät selvästi vain laastaria ja sellaiseksi joutuminen ei tuntunut hyvälle.

- Tuntui, että tarina meni aina samalla kaavalla, eli päädyin tukemaan miestä hänen yrittäessään unohtaa ex-kumppaninsa. Kuuntelin usein kertomuksia hullusta exästä, joka koettaa manipuloida ja tehdä elämästä helvettiä. Se ei kuulostanut kovin houkuttelevalta asetelmalta.

Miten tunnistaa sen sopivan?

Noora myös koki profiilien selaamisen toisinaan todella turhauttavaksi, koska sopivan kumppanin löytäminen oli oikeaa salapoliisityötä. Nettideittailussa tarjontaa oli paljon, mutta hän olisi toivonut pääsevänsä treffeille lähtökohtaisesti edes samassa elämäntilanteessa olevien miesten kanssa.

- Olisi ollut kiva lukea muutamalla sanalla mitä ihminen etsii palvelusta. Vähäisten tietojen perusteella on vaikea tietää, voisiko meillä olla jotain yhteistä. Itse en myöskään ehdi selata tuntitolkulla applikaatioita.

Sitten hänen kohdalleen osui Allun profiili. Allunkaan profiilissa ei ollut tekstiä, mutta kuvat saivat Nooran painamaan lopulta sydäntä. Oli luultavasti vain sattuman kauppaa, että hän ja Allu koskaan matchasivat.

He alkoivat keskustella lähes välittömästi chatissa. Melko nopeasti löytyi yhdistäviä tekijöitä, joten viestittely siirtyi puheluihin. Niiden perusteella Nooralle tuli tunne, että hän haluaa tavata tämän miehen. Hän myös tiesi, ettei voisi vielä viestien tai puhelun perusteella ihastua kehenkään, mutta juttu luisti kuitenkin kivasti ja Allu vaikutti mukavalta mieheltä.

Liity mukaan veloituksetta!

Ei kipinöitä ilmassa tai perhosia vatsassa

Ensitreffit koittivat ja ilmassa oli jännitystä. Heidän tavatessaan Nooralle tuli epäilys siitä voisiko heidän välillään olla fyysistä kemiaa ja tulisiko edes toisia treffejä.

-Meillä oli ihan kivaa ja keskustelu sujui. En kuitenkaan tuntenut ihastumisen tunnetta. Näin jälkikäteen olen miettinyt, että ehkä en voisi ihastua kehenkään niin nopeasti. Olen varmaan pohjimmiltani itsekin huono tutustumaan uusiin ihmisiin ja ehkä se näkyi minusta.

Allu kysyi heti ensitreffien jälkeen haluaisiko Noora tavata vielä toisenkin kerran? Vaikka Noora ei ollut vielä ensimmäisten treffien jälkeen aivan vakuuttunut, niin häneen teki vaikutuksen Allun suora ehdotus toisista treffeistä. Välillä treffien jälkeen sai vain arvailla millä mielellä toinen osapuoli oli.

- Allu sanoi treffien lopuksi, että hänestä oli ollut mukava tavata minut ja hän viihtyi seurassani. Halusin antaa toisen mahdollisuuden, koska Allu puhui rehellisesti ajatuksistaan. Olin aina ajatellut, että jos joku on aidosti minusta kiinnostunut, niin minun ei tarvitse tulkita sitä kuun asennosta, vaan aikuinen mies uskaltaa sanoa sen suoraan.

Toisilla treffeille uudet fiilikset

Noora ja Allu näkivät toisensa melko pian ensimmäisten treffien jälkeen. Toiset treffit tuntuivat Noorasta erillaiselta. Allu oli vaikuttanut ekoilla treffeillä ujolta ja keskustelu oli ollut melko pinnallista, mutta tällä kertaa Allu kuitenkin vaikutti rennolta ja hän alkoi puhua rohkeammin syvällisemmistäkin asioista.

-Minusta alkoi tuntua, että viihdyin paremmin ja paremmin Allun seurassa. Meillä oli samoja mielenkiinnon kohteita ja tykkäämme molemmat esimerkiksi liikkua luonnossa. Pidin myös siitä, että Allun kanssa ei tarvinnut puhua koko ajan. Hiljaisuus ei tuntunut lainkaan kiusalliselta!

Niinpä he sopivat kolmannet treffit, sitten neljännet, viidennet… Kunnes molemmat huomasivat tunteiden syttyneen. Heidän oli helppo olla yhdessä, eikä yhteistä tekemistä ollut vaikea keksiä. Noora on tyytyväinen siihen, ettei tahmean alun takia ollut heti valmis heittämään pyyhettä kehään. Kuten kaikissa suhteissa, niin Noorakin on joutunut opettelemaan hieman erilaista suhtautumistapaa asioihin.

- Olen joutunut tekemään kompromisseja. Halusin löytää miehen, joka päättäisi enemmän asioista, mutta Allu on kaikessa hyvin joustava ja hänelle sopii yleensä kaikki. Ymmärsin, että kysymys ei ollut itsevarmuuden puutteesta, vaan sellainen Allu vaan on luonteeltaan. Ystävällinen ja kiltti.

 Nykyään he ovat onnellisesti parisuhteessa ja asuvat yhdessä. Uuden kumppanin parhaan puolet ovatkin ystävällisyys ja huomaavaisuus. Noora kertoo Allusta hymyillen ja silminnähden onnellisena.

- Arvostan Allussa sitä, että hän hoksaa arjessa pieniä asioita. Kovilla pakkasilla hän laittaa auton aamulla minulle lämpeämään. Ei hän välttämättä ostele ruusukimppuja, mutta pääsen aamulla lähtemään töihin lämpimällä autolla, josta on harjattu lumet päältä.

 

Postaus on julkaistu alunperin Match by K:n blogissa

 Liity mukaan veloituksetta!