Skip to content

Suoritimme nettideittailuun liittyvän kyselyn - tässä tulokset!

Me Lovenassa toteutimme viime kesänä nettideittailuun liittyvän kyselyn, johon vastasi yli 250 parisuhdetta etsivää sinkkua. 

Halusimme kuulla, että mitä mieltä sinkut ovat oikeasti nettideittailusta! Mikä nykyisessä deittikulttuurissa on vialla, vai onko mikään? Entä millaisia profiileja ihmiset haluaisivat palveluissa nähdä? 

Usko horjuu

Valitettavasti moni vastaaja kertoi meille sen, minkä me jo oikeastaan tiesimmekin. 

Moni vastaaja on menettänyt uskonsa nettideittailuun siksi, että palvelut ovat nykyään niin pinnallisia. Tätä mieltä oli 67% vastaajista. Lisäksi moni kertoi, että on joutunut pettymään ihmissuhteissa, joka on vaikuttanut intoon hakea netistä sopivaa kumppania.

Yksi ongelma nykyisissä nettideittipalveluissa on epärehellisyys: Esimerkiksi yhdessä maailman isoimmista nettideittisovelluksista 40% käyttäjistä kertoo olevansa jo valmiiksi varattuja (Lähde: Wired.com). Monen ihmisen ensimmäinen ajatus on varmaasnkin se, että mitä ihmettä nämä käyttäjät ylipäätään tekevät palveluissa? 

Valitettavasti moni nettideittipalvelu on tehty toimintalogiikaltaan hyvin koukuttavaksi ja oman markkina-arvon testaus on monelle pääsyy käyttää palveluita. Eli tieto siitä “onko markkinoilla vielä vientiä?”. 

Eipä siis ihme, että kyselyymme vastanneista 75% halusi tietää toisen henkilön profiilista minkälaista seuraa tämä etsii. 

Liity mukaan veloituksetta!

Parempi profiili, paremmat tulokset! 

Meitä kiinnosti tietysti myös tietää mihin asioihin ihmiset sanoivat kiinnittävänsä huomiota profiileissa. Valitettavasti 71% oli sitä mieltä, että liian harva jaksaa panostaa profiiliinsa riittävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että joukossa on runsaasti täysin kuvattomia ja tekstittömiä profiileita. Monissa profiileissa kuvat ovat heikkolaatuisia, eikä henkilö ole välttämättä kertonut itsestään muutamaa sanaa enempää. Näillä lähtökohdilla on vaikea kiinnostua henkilöstä. 

63% kyselyyn vastaajista kertoi, että he kiinnostuisivat muista käyttäjistä useammin, jos heistä olisi saatavilla enemmän informaatiota. Profiiliin kannattaa siis ehdottomasti panostaa! 

Myös omaperäisyyttä kaivattiin. Lähes 30% vastaajista toivoi persoonallisempia profiileita. Kun ihmisiä on paljon, niin tarvitaan jotain, joka herättää kiinnostuksen. 

Mihin kiinnität eniten huomiota?

Sinulle tuskin tulee yllätyksenä kun kerron, että kuva on todella tärkeä osa profiilia. Jopa 87% kaikista vastaajista kertoi, että henkilön yleisolemus ja siisteys on kaiken a ja o hyvässä profiilikuvassa. Tämän lisäksi 70% kertoi, että heille on tärkeää se näkyykö henkilö selkeästi kuvassa. 44% piti myös henkilön ilmettä tärkeänä. Profiilikuvassa tulisi olla iloinen, tai vähintään lempeä ilme. Liian tuima katse saattaa luoda henkilöstä vihaisen tai ylimielisen kuvan. 

Myös me Lovenassa suosittelemme panostamaan ehdottomasti hyvään ja selkeään kuvaan. Tässä vielä kolme vinkkiä profiilikuvan valintaan

  • Valitse mieluummin muutama hyvä, kuin monta epäselvää kuvaa. Riittää, kun laitat yhden kuvan samasta tilanteesta. 
  • Paras kuva tulee hyvässä valaistuksessa, esimerkiksi ulkona tai kasvot ikkunaan päin seisten.
  • Valitse kuva, joissa ei ole muita henkilöitä.

Näillä kolmella vinkillä pääset jo varmasti pitkälle sopivan kuvan valinnassa!

Ota vinkit käyttöön ja kokeile Lovenaa veloituksetta!

Rakkain terveisin,

Katri, "päälovenaattori"