Skip to content

Panosta hyvään ensivaikutelmaan - 5 vinkkiä!

Treffit ovat usein hyvin jännittävä tilanne, jossa tulee helposti pelko, että mokaa tilanteen jotenkin. Pelko on kuitenkin turha, jos perusasiat ovat hallussa! Hyvän ensivaikutelman tekemiseen kannattaa panostaa ja se on vielä suhteellisen helppoa. Vaikka tärkeintä on olla oma itsensä, niin on tiettyjä asioita, joilla on etenkin ensitreffeillä isosti merkitystä! Kokosin tähän deittailun asiantuntijan vinkkelistä viisi tärkeintä.

1. Hyvä hygienia ja siisteys

Moni pitää hyvää hygieniaa itsestään selvänä asiana ja se on samalla myös aihe, jossa mennään hyvin intiimille alueelle. Olen kuitenkin kuullut monen monta tarinaa siitä, kun mielenkiinto treffikumppania kohtaan on lopahtanut milloin likaisten vaatteiden tai esimerkiksi pistävän tupakanhajun takia. 

Hyvään hygieniaan kuuluvat puhtaiden vaatteiden lisäksi, hyvinhoidetut hampaat ja raikas hengitys, sekä hyvä intiimihygienia (eli toisin sanoen säännöllinen suihkussa käyminen). Oma nenämme ei välttämättä samalla tavalla huomaa pistävää hienhajua omissa kainaloissa tai vaikkapa pahanhajuista hengitystä.

Nämä ovat samalla asioita, joista voi olla hyvin vaikeaa antaa palautetta treffikumppanille, mutta valitettavasti ne ovat todennäköisesti iso turn off. Harva haluaa edes ajatella läheistä kanssakäyntiä haisulin kanssa! 

2. Ole ajoissa, äläkä peru viime tipassa

Mikään ei ole niin tympeää, kuin toisen ihmisen ajan tuhlaaminen. Tällä tarkoitan sitä tilannetta, kun joutuu odottelemaan toista ihmistä, joka ei ole viitsinyt ilmoittaa olevansa myöhässä sovitusta tapaamisesta. Saati ettei ilmesty paikalle ollenkaan!  

Ihmettelen joidenkin ihmisten hällä väliä -asennetta myöhästelyä kohtaan. Minusta se on suora merkki siitä, ettei kunnioita toisen aikaa, etenkin jos ei vaivaudu ilmoittamaan olevansa myöhässä. Tämä voi olla aika vaikea lähtökohta treffeille. Toki kaikenlaista odottamatonta voi tapahtua, mutta silloin on tärkeää  pahoitella tapahtunutta ja kertoa rehellisesti tilanne. 

Myös treffien peruminen viime tipassa ilman erittäin painavaa syytä on todella epäkunnioittavaa käytöstä.

 

3. Viisi lausetta, joiden pitäisi kuulua sanavarastoon treffeillä!

Kohteliaisuus ei koskaan mene pois muodista! Kohteliaisuus ei myöskään sulje pois omaa persoonaa, vaikka näin virheellisesti aina välillä luullaan. Voit olla miellyttävä persoona huolimatta siitä, oletko omasta mielestäsi intellektuelli taideharrastaja tai Scootteria popittava bensalenkkari. Tässä viisi lausetta, jotka toimivat treffeillä oli tilanne mikä tahansa. 

"Mukava tavata!"
"Kiitos että pyysit minua treffeille / Kiitos että lähdit treffeille kanssani"
"Näytät hyvältä / Kiva paita / Kaunis kampaus / Vaikutat mukavalta"
"Mitä sinulle kuuluu?"
" Kiitos treffeistä"

Millään ei ole yhtä helppoa tapa tehdä hyvää vaikutusta kuin olemalla mukava, huomaavainen ja kohtelias ihminen! Toista ei tarvitse kehua vain kehumisen takia, mutta jotain mukavaa sanottavaa kyllä keksii aina.

Liity mukaan veloituksetta!

4. Anna suunvuoro

Moni ihminen alkaa hermostuneena helposti puhumaan hieman hallitsemattomasti. Osa taas vain yksinkertaisesti rakastaa itsestään puhumista! Treffit eivät kuitenkaan ole monologin paikka, vaan keskustelun pitäisi olla kuin pingistä: Vuoro vaihtuu. Osoitat kiinnostuksesi toista ihmistä kohtaan yksinkertaisesti niin, että olet kiinnostunut hänestä ja siitä, mitä hän kertoo. On tärkeää antaa toiselle suunvuoro (vältä päälle puhumista!) ja jokaista hiljaista taukoa ei tarvitse täyttää puheella.

Jos koet, ettei toinen ihminen saa sanaa ulos suustaan ja kaikki puhuminen on sinun vastuullasi, niin silloin kysymysten kysyminen yleensä toimii. Jännittävässä tilanteessa ihminen saattaa mennä lukkoon, jolloin keskustelu ei ole soljuvaa. Silloin kannattaa keskustella mahdollisimman helpoista aiheista ja kertoa avoimesti, jos jännittää. Tilanne saattaa rentoutua välittömästi!

5. Tee päätöksiä 

Vanhassa tarinassa kerrotaan Joo joo -miehestä, joka ei osannut päättää mitään ja jolle kävi aina kaikki. Treffeillä kannattaa kuitenkin hieman ryhdistäytyä ja rohkeasti kertoa mitä haluaa. Voi olla raskasta, jos toinen ihminen ei osaa kertoa mitä haluaa ja näin ollen jättää kaikki päätökset toisen vastuulle. 

Lauseet "mulle käy kaikki" tai "ihan sama" saattavat siis enemmän kertoa toiselle ihmiselle kyvystäsi tehdä päätöksiä kuin siitä, että olet vain oikeasti tosi joustava persoona. Kannattaa rohkeasti repäistä itsestään jatkuva miellyttäjän rooli pois ja ehdottaa itsevarmasti asioita. Näin toisen ihmisen ei tarvitse olla primusmotor, jonka vastuulla on treffien ja niiden sisällön järjestäminen. 

 

Näiden viiden vinkin avulla olet jo hyvin pitkällä hyvän vaikutuksen tekemisessä, joka kuuluu olennaisena osana hyviin deittailutaitoihin. Klikkaa tästä itsesi Lovenan ilmaiseen kokeiluun ja pääset laittamaan opit käytäntöön!