Skip to content

Lovenan perustaja Lauri: "Aloitan keskustelun yleensä saman tien!"

Lauri Kuparinen, Lovena

"Pitkä mies, joka haluaa lapsia." Tällainen on monelle nettideittipalveluissa olevalle naiselle unelmien mies. Mutta entäs jos ei täytä kumpaakaan vaatimusta?

Omista nettideittailukokemuksistaan avautuu Lovenan perustaja Lauri Kuparinen . 

VVR_7917_LOVENA_LAURI_SOME-min

Nettideittailu on yleistynyt räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, mutta ensimmäiset palvelut tulivat markkinoille jo lähes 20 vuotta sitten. Myös nettideittialusta Lovenan perustajiin kuuluva Lauri kokeili nettideittailua ensimmäisen kerran jo kymmenen vuotta sitten. Hänelle netti on ollut aina luonnollinen paikka tutustua uusiin ihmisiin ja se sopii hänen luonteelleen. Tämän lisäksi hän ole koskaan viihtynyt yöelämässä.

- Olen persoonaltani rauhallinen ja hieman nörttimäinen, ehkä hieman ujokin aluksi. Netissä keskustelun aloittaminen on minulle luontevampaa kuin livenä. Lisäksi en käytä alkoholia, joten baareissakaan ei tule notkuttua. Toki netin lisäksi kumppanin voisi kohdata harrastuspiireissä, mutta suurena jalkapallofanina katsomossa ei oikein tapaa saman henkisiä sinkkunaisia. Tai ylipäätään naisia.
Olen kyllä supliikki ja hauska kaveri, kun vauhtiin pääsen, mutta jään murtaminen netissä tuntuu helpommalta. 

Monella on edelleen se vääristynyt ajatus, että netti on ikään kuin "viimeinen oljenkorsi", jos kumppania ei löydy muualta. Samalla kuitenkin yhä useampi pari tapaa nimenomaan netissä. Tutkimusten mukaan erilaiset nettideittialustat ovat esimerkiksi USA:ssa jo kaikista yleisin tapa tavata seurustelukumppani.

Lauri ei ole ihmissuhteissa kokematon, vaan hänellä on takanaan muutama seurustelusuhde. Toiveista huolimatta vakituista kumppania ei ole kuitenkaan viimeisen kolmen vuoden aikana löytynyt. Hän huomasi, että oma aktiivisuus on palveluissa tärkeää, koska muuten juttu ei etene paria lausetta pidemmälle. 

- Olen kokeillut useampia eri palveluita ja ollut siellä mielestäni aktiivinen. Usein naiset väittävät, että miehet ovat nettideittipalveluissa liian tylsiä ja passiivisia, mutta itse en voi ainakaan tätä allekirjoittaa omalta kohdaltani. Tiedän, että naiset toivovat usein miehen aloittavan keskustelun, joten aloitan yleensä keskustelun saman tien. Tapaamistakin ehdotan melkein heti kun tuntuu, että yhteistä jutun juurta löytyy. Silti koen, että viimeisten vuosien aikana nettideittipalveluissa on lisääntynyt niiden käyttäjien määrä, jotka eivät tietä mitä palvelusta etsivät. 

Treffeillä vai kuulustelussa?

 

Nettideittailussa avainsana on oikea asenne. On hyvä tutkailla, millainen fiilis itsellä on koko deittailua kohtaan? Kumppanin löytymisen ei pitäisi olla mikään suoritus ja deittailuun ja uusiin ihmisiin tutustumisen pitäisi olla ensisijaisesti hauskaa. Siksi siihen kannattaa suhtautua avoimesti, ilman turhaa stressiä. Jos asettaa jokaisille treffeille kovat odotukset on aina suurempi riski, että se paistaa läpi keskusteluista. Tämän myös Lauri on huomannut välillä tavatessaan naisia.

- Olen huomannut muutaman kerran, että treffikumppanilla on ollut kovat odotukset  tulevaa kumppania kohtaan. Ei riitä, että on tällainen ihan tavallinen, työssäkäyvä mukava mies. Välillä olen ollut kuin työhaastattelussa. Eräs nainen totesi minulle, että ei lähde edes treffeille, ennen kun hän on selvittänyt tietyt asiat minusta ja elämästäni. Käytännössä ensimmäinen puhelumme meni niin, että hän ristikuulusteli minua tunnin puhelimessa ja kyseli kaikenlaista entisistä kumppaneista lähtien. Siitä oli rento jutustelu kaukana, jota ainakin itse odotan treffeiltä. 

 

Miehen vapaaehtoinen lapsettomuus on monelle naiselle iso ei

 

Lauri ei ole koskaan tuntenut, että hän haluaisi isäksi. Tämä tekee hänestä monelle naiselle epäkiinnostavan kumppaniehdokkaan. Hän on halunnut olla asiasta kuitenkin rehellinen ja kertonut jo nettideittiprofiilissaan, ettei toivo lapsia tai kumppania, jolla on lapsia. Lapsiin liittyvät toiveet ovat aiheena hyvin henkilökohtainen, mutta kuitenkin monelle parisuhdetta etsivälle tärkeä kysymys.

Isot arvokysymykset on muutenkin hyvä selvittää heti kättelyssä, koska pahimmassa tapauksessa eriävät mielipiteet selviävät vasta vuosien päässä, jolloin se voi aiheuttaa parisuhteessa isoja ristiriitoja. 

- Muutaman kerran kävi niin, ettei treffikumppani ollut lukenut profiilissani olevaa tekstiä. Treffeillä asian tuleminen esille oli aikamoinen tunnelman tappaja, kun nainen halusi lapsia ja minä en. Koen, että jos etsisin äitiä tulevalle lapselleni, niin parisuhteen löytyminen olisi helpompaa. En halua kuitenkaan elätellä naiselle turhia toiveita, saati valehdella. Se ei olisi moraalisesti oikein. Haluan, että minulla ja naisella on samat toiveet tulevaisuudesta. Uskon, että voin elää onnellista elämää myös ilman lapsia ja toivon, että tuleva kumppanini ajattelee samoin. 

VVR_7310_LOVENA_LAURI_SOME-min

Myös miehet kokevat ulkonäköpaineita netissä!

 

Usein ulkonäköpaineista puhutaan naisten näkökulmasta, mutta samalla tavalla myös mieheltä odotetaan tietynlaista ulkonäköä. Miesten kohdalla pituus  - tai sen puuttuminen voi aiheuttaa paineita. Yhä useammin nainen etsii profiilissaan vähintään 180cm pitkää miestä. Lauri kertoo törmännensä ulkonäkötoiveisiin toisinaan, mutta ei koe, että hyvä juttu olisi koskaan karahtanut hänen pituuteensa. Kuparinen itse on 178cm ja kokee olevansa aivan hyvä juuri tällaisena. 

- Joskus profiilissa lukee, että hakusessa on pitkä mies . Itse en kuitenkaan tästä enää kasva, vaikka kuinka yrittäisin. Toisaalta en ole ihan varma, kuinka isossa roolissa pituus on siinä tilanteessa, kun kemiaa löytyy ja juttu luistaa. Silloin ulkonäkö on mielestäni toissijainen asia, enkä itsekään halua etsiä ulkoisesti vain jotain tietyn tyyppistä naista. Minä olen hyvä tällaisena ja toivon, että myös nainen ajattelee itsestään samoin. 

 

Sopivan kumppanin löytymisen ei tarvitse olla salapoliisityötä!

 

Lauri kertoo, että "devaajana" häntä on aina kiinnostanut myös nettideittipalveluiden toimintalogiikka ja käyttäjäkokemus.  Tehdessään vertailua palveluiden välillä häntä häiritsi monessa palvelussa juuri se, että arvomaailmaltaan sopivan kumppanin löytäminen on melkoista salapoliisityötä. Tätä samaa hän on saanut kuulla niin nais- kuin miespuolisilta kavereiltaan. Juuri tästä syystä hän aikoinaan päätti alkaa kehittelemään kokonaan uutta nettideittipalvelua ja kun hän sai ideasta innostumaan myös sinkkutapahtumia järjestäneen yrittäjän Katri Grunerin, niin asiat alkoivat edetä.

 

-  Kun aloimme suunnitella maaliskuussa 2020 Lovenaa, niin oli heti selvää, että palvelu yhdistäisi nimenomaan parisuhdetta etsivät ja perheestä unelmoivat sinkut. Meille oli tärkeää, että Lovenassa käyttäjiltä kysytään sellaiset kysymykset, jotka voivat oikeasti olla dealbreakereita parisuhdetta etsiessä. Tällaisia asioita voivat olla juurikin lapsikysymys. Meillä on myös tavoitteena, että Lovenassa ei ole tyhjiä ja huonolaatuisia profiileita, vaan ihmiset ovat valmiita panostamaan hetken profiilin täyttämiseen. 

Halusimme myös tietää ihan aidosti, mitä ihmiset haluavat tällaiselta palvelulta? Otimme heti suunnitteluvaiheeseen mukaan sinkkuja ja koeponnistimme heillä ideoitamme palvelun sisällöstä. Saimmme heiltä myös loistavia ideoita siihen, kuinka voimme lisätä käyttäjien aktiivisuutta ja ennaltaestää epäkohteliasta käytöstä, jota nykyisissä palveluissa on valitettavan paljon.  

 

Tulevaisuudessa parisuhteen ja sopivan kumppanin löytymisen ei tarvitse enää olla salapoliisityötä ja ihminen saa myös tukea ja apua deittailussa. Myös Laurilla on suuret odotukset sekä Lovenan, että oman rakkauselämän suhteen.

- Päätin, että 2022 on vuosi, jolloin tapahtuu hyviä asioita!