Skip to content

Kuinka saada lisää itsevarmuutta nettideittailuun?

Lovenalla uskomme siihen, että nettideittailu saa olla mukavaa. Siitä saa nauttia, se saa olla hauskaa ja se voi johtaa elämän parhaimpaan asiaan eli oman rakkaan löytymiseen.

Nettideittailu ei kuitenkaan aina tunnu vain helpolta ja mukavalta. Päinvastoin. Osa ihmisistä kokee sen raskaana ja ahdistavana. Tämä on ymmärrettävää ja inhimillistä, sillä nettideittailuun liittyy monia asioita, joista saatamme tuntea epävarmuutta. Esimerkiksi:

  • Omaan kelpoisuuteen liittyvät huolet: Kelpaanko toiselle vai tulenko torjutuksi?
  • Toisiin ihmisiin liittyvät huolet: Millaisia tyyppejä siellä ruudun toisella puolella oikein on?
  • Omaan pärjäämiseen liittyvät huolet: Osaanko keskustella netissä ihan tuntemattomien ihmisten kanssa?

Ja monia muita. Huolten osalta nettideittailu ei erityisemmin eroa ihan perinteisestä kasvokkain tapahtuvasta deittailusta. Molempiin liittyy aivan samoja huolia ja epävarmuuksia. Molempiin liittyviä huolia voi onneksi myös ratkoa samoin keinoin.

Psykologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tehokas keino huolien vähentämiseen ja itsevarmuuden lisäämiseen on kompetenssin eli osaamisen kasvattaminen. Käytännössä, mitä paremmin osaamme jotakin, sen itsevarmemmaksi koemme olomme sitä tehdessämme. Mitä paremmin pystymme luottamaan omaan osaamiseemme, sitä helpommin koemme mielenrauhaa.

Kompetenssi taas kertyy kokemuksen myötä. Mitä kokeneempia olemme tietynlaisissa tilanteissa, sen paremmin osaamme myös toimia niissä ja sen rauhallisemmaksi koemme myös olomme.

Tehokkain väylä itsevarmuuden nostamiseksi nettideittailessa on... nettideittailu. Kyllä. Nettideittailua oppii nettideittailemalla.

Liity mukaan veloituksetta!

Mitä kokeneemmiksi muutumme, sen itsevarmemmaksi tunnemme olomme. Tämä voi kuulostaa ärsyttävältä, sillä tottakai toivoisimme olevamme itsevarmoja heti alusta asti. Tuntuu ärsyttävältä, että itsevarmuudenkin eteen joutuu tekemään töitä.

Lohduttava ajatus on kuitenkin se, että nettideittailu, kuten mikä tahansa muukin toiminta, helpottuu jokaisen uuden kokemuksen myötä. Vaikka aluksi jännittäisi ja huolestuttaisi, jokainen uusi keskustelu tai treffit tekevät meistä kokeneempia. Mitä kokeneemmiksi tulemme, sen helpompaa ja hauskempaa meillä tulee olemaan.

Älä siis anna huolten ja epävarmuuden lannistaa. Deittaile rohkeasti ja luota siihen, että kokemuksen myötä deittailusta tulee hauskempaa, rennompaa ja mukavampaa. Paljon tsemppiä!

 

Rakkaudella,
Lovenan tiimi