Skip to content

Johtaako nettideittailu onnellisempaan ja kestävämpään avioliittoon?

Moni deittipalveluiden käyttäjä etsii itselleen elämänkumppania. Pari vuosikymmentä sitten harva uskoi, että nettideittailu olisi tehokas keino avioliittoon pääsemiseksi, mutta aika on osoittanut tämän huolen tyhjäksi. Nykyään 20-40 % avioliittoon johtaneista parisuhteista alkaa nettideittipalveluiden kautta.

Tutkimuksissa on myös mitattu avioliittojen kestävyyttä ja todettu, että deittipalveluissa alkaneissa suhteissa avioliitto on ollut keskimäärin kestävämpi kuin netin ulkopuolella alkaneissa liitoissa.

Lisäksi aviokumppanit olivat keskimäärin tyytyväisempiä liittoihin, jotka olivat alkaneet netissä. Erot näiden ryhmien välillä eivät olleet suuria, mutta koska kyse on elämämme tärkeimmästä ihmissuhteesta, on pienilläkin eroilla merkitystä.

Liity mukaan veloituksetta!

Käytä aikaa tutustumiseen!

Mikä selittää tätä? Miksi treffipalveluissa alkaneet suhteet johtavat hieman kestävämpiin ja onnellisempiin avioliittoihin?

Yksi mahdollisuus on se, että nettideittialustat antavat paremman mahdollisuuden tutustua juuri sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa meidän on helppoa tulla toimeen. Voimme pohtia rauhassa sitä, ketä lähestyä ja kenen kanssa syventää tuttavuuttamme.

Erityisen tehokkaaksi nettideittailu on havaittu ihmisillä, jotka ovat kokeneet vaikeaksi löytää juuri itselleen sopivia ihmisiä perinteisissä elävän elämän ympäristöissä. Esimerkiksi ujot ja sosiaalisia tilanteita jännittävät ihmiset voivat tuntea olonsa vapautuneemmaksi nettideittitilanteissa. Tämä mahdollistaa elämänkumppanin löytämisen myös heille, joille se olisi muutoin vaikeampaa.

Lovena on deittipalvelu, jossa jokainen voi tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin omaa tahtiaan ja omia rajoja kunnioittaen. Kiire ei ole, sillä deittailessa teemme yhtä elämän tärkeimmistä päätöksistä. Oma elämänkumppani kannattaa valita huolella.

Mikäli kumppanin löytäminen tuntuu ajankohtaiselta, kutsumme sinut tutustumaan maksutta kahden viikon ajan Lovenaan. Tervetuloa mukaan ja menestystä elämäsi tärkeimmän ihmissuhteen löytämiseen!

(Lähde: Marital satisfaction and break-ups differ across on-line and off-line meeting venues (Cacioppo et al., 2012) https://www.pnas.org/content/pnas/early/2013/05/31/1222447110.full.pdf )