Skip to content

Haluatko löytää helpommin seuraa? Kerro itsestäsi riittävästi!

Oma profiilin teko

Tässä tekstissä kerromme toimintatavasta, joka tekee nettideittailusta mukavampaa ja vaivattomampaa. Kyse on oman deittiprofiilin rakentamisesta tavalla, joka on toimiva ja tehokas.

Yleinen toimintatapa nettideittailussa on nimittäin se, että oman deittiprofiilin eteen ei nähdä paljoakaan vaivaa. Moni profiili sisältää pelkästään valokuvan sekä parin lauseen mittaisen esittelytekstin. Ajatuksena on, että profiilissaan ei tarvitse kertoa paljoa itsestään, sillä kaiken ehtii kertomaan myöhemmin tutustumisen yhteydessä.

Ajatus on looginen, mutta käytännössä se ennemminkin vaikeuttaa kuin helpottaa netissä tutustumista. Kyseinen toimintatapa ei siten ole hyvä, emmekä siksi suosittele sitä. Syyt tähän perustuvat ihmismielen psykologiaan, erityisesti päätöksentekomalleihin. Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

Olemme etsimässä elämänkumppania eli kyseessä on huipputärkeä valinta

Valtaosa nettideittailijoista yrittää löytää itselleen kumppanin. Ihmisen, jonka kanssa he tulevat viettämään parhaimmillaan koko loppuelämänsä. Kyse on siis suuresta ja tärkeästä valinnasta, jota useimmat eivät halua tehdä hutiloiden.

Kun ihminen tekee tärkeää valintaa, hän pyrkii ottamaan huomioon kaikki valinnan kannalta tärkeät asiat. Käytännössä hän siis pyrkii perehtymään siihen, mitä on valitsemassa. Nettideittailun kohdalla kyse on käytännössä siitä, että perehdymme muiden deittailijoiden profiileihin. Katsomme heidän kuviaan sekä luemme esittelyjään. Viestiä laitamme toiselle ihmiselle vasta silloin, kun olemme todenneet hänen profiilinsa miellyttäväksi.

Parinvalinnassa meitä kiinnostavat toisessa ihmisessä mm. seuraavat asiat:
- Ulkonäkö
- Ikä
- Asuinpaikka
- Koulutus ja ammatti
- Arvot
- Kiinnostuksenkohteet ja harrastukset
- Perheellisyys (onko henkilöllä lapsia, lemmikkejä yms.)
- Toiveet parisuhteelle (millaista parisuhdetta toinen on etsimässä?)
- Arkielämä (millaista on toisen ihmisen arki?)
- Sekä monet, monet muut.

Liity mukaan veloituksetta!

Kaikkea tätä olisi tietenkin vaikeaa listata profiiliinsa, eikä tarvitsekaan. Rajansa kaikella. Itsestään ei tarvitse paljastaa heti kättelyssä aivan kaikkea. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä ovat tietoja, joista muut deittailijat ovat oikeastikin kiinnostuneita. Ne ovat tietoja, joiden perusteella moni päättää siitä, laittavatko he meille viestiä, vai eivät.

Otamme todennäköisimmin yhteyttä niihin deittailijoihin, joiden ominaisuudet edes jotenkuten vastaavat kuvaa ihannekumppanistamme. Jos toisen ihmisen deittiprofiili on tyhjä eikä se kerro ihmisestä mitään, jättää moni yhteydenoton tekemättä. Tämä on ymmärrettävää, sillä tyhjä deittiprofiili ei tarjoa heille edes mahdollisuutta tehdä mielessään tätä vertailua: ”Onko tämä ihminen suurin piirtein sellainen, jonka kanssa voisin harkita parisuhdetta?”

Moni saattaa tässä vaiheessa ajatella, että eikös viestejä kannata laittaa myös niille henkilöille, jotka eivät kerro itsestään paljoa omassa profiilissaan? Eikö olekin parempi mieluummin katsoa kuin katua? Eihän sitä etukäteen tiedä, että millainen timantti siellä tyhjän profiilin takana majailee!

Olemme tästä täysin samaa mieltä. Kyllähän se on parempi katsoa kuin katua. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että ihmisen aika ja energia ovat rajattuja. Moni meistä on hyvin kiireinen ja väsynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että moni ei halua tuhlata vähäistä aikaansa ja voimavarojansa ottamalla yhteyttä deittailijoihin, joista ei voi olla vähääkään varma, että he osoittautuvat mielestämme kiinnostaviksi. Moni pelaa mieluummin varman päällä ja ottaa yhteyttä ainoastaan niihin henkilöihin, jotka kertovat itsestään tarpeeksi omassa profiilissaan.

Tarpeeksi hyvin täytetty profiili ei ainoastaan lisää todennäköisyyttä siihen, että saamme enemmän yhteydenottoja. Lisäksi se nimittäin auttaa seulomaan muiden deittailijoiden joukosta ne ihmiset, jotka ovat jo lähtökohtaisesti kanssamme yhteensopivia. Mitä enemmän kerromme itsestämme, sitä todennäköisemmin saamme yhteydenottoja ihmisiltä, joiden maailmankatsomus, arvot, kiinnostuksenkohteet sekä arkielämä vastaavat omaamme. Tämä helpottaa tutustumista sekä auttaa meitä löytämään vierellemme oman rakkaamme!

Profiiliinsa kannattaa siis todellakin panostaa!

Rakkaudella,
Lovenan tiimi