Skip to content

5 treffipaikkaa, jotka voivat olla riski!

Mitä tehdä ensitreffeillä? Tämä on kysymys, jota moni on varmasti jossain kohtaa miettinyt. Olisi mukava ehdottaa jotain persoonallista, jotta toiselle tulisi tunne, että treffeihin on oikeasti panostettu. Eikö perinteinen kahvila tai kävely tunnu liian tylsältä idealta? 

Ei todellakaan, jos kysyt minulta! Ensitreffeillä läsnä on usein jännitys, epävarmuus ja tilanne on otollinen myös väärinkäsityksille. Elämystreffien aika tulee kyllä, mutta niitä ei kannata suunnitella vielä ensitreffeille (ellei ole 100% varma, että toinenkin osapuoli on heittäytyjä ja nimenomaan haluaa tehdä jotain erikoista!). 

Kokosin tähän viisi sellaista treffipaikkaa, jotka mielestäni ovat riski! Saatat ehkä lukiessasi ajatella, että “no eihän nyt kukaan tuollaista paikkaa ehdottaisi!” mutta itseasiassa jokainen tilanne on oikeasta elämästä.

 

Uimahalli

 

Eipä ole pitkäkään aika, kun eräs kaverini kertoi, että eräs mies oli ehdottanut hänelle treffipaikaksi uimahallia. Kaverini on varustettu hyvällä itsetunnolla, joten hän suostui, mutta totesi, että piti paikkavalintaa silti vähintäänkin erikoisena: kuka haluaa olla ensitreffeillä uikkarissa? 

Vaikka itse olisit valmis menemään ensitreffeille vaikka alasti, niin kannattaa muistaa, että joku saattaa kokea ehdotuksen vaivaannuttavana. Lisäksi uimahallissa keskustelu on haastavaa, koska reunalla seisoskellessa tulee auttamatta kylmä, samaan saunaan ei pääse (ellei ole samaa sukupuolta treffikumppanin kanssa) ja altaassa uiminen rinnakkain ja keskusteleminen ei välttämättä onnistu. Valitsisin edes kylpylän, jossa voi lillutella poreammeessa. 

 

brian-matangelo-gRof2_Ftu7A-unsplash

“Mun luona”

 

Mielestäni ensitreffejä ei ole sopivaa ehdottaa ainakaan ihan suoraan “mun luokse”. A se on monen mielestä jo turvallisuussyistä arvelluttavaa ja B tuntemattoman ihmisen kotiin meneminen heti ensitreffeillä voi olla hieman liikaa hieman liian nopeasti. Toki ymmärrän, että esimerkiksi välimatka voi aiheuttaa sen, että on pakko hypätä heti syvään päätyyn ja tutustuminen tapahtuu rytinällä. Silti en suosittele ketään ehdottamaan ensitreffejä luokseen, ellei ole varma tunne siitä, että se on toiselle ok. 

 

Ystävän juhlat

 

Tiedän tapauksen, jossa ensitreffeillä on oltu ystävän häissä. Tämä kuulostaa lähtökohtaisesti ISOLTA riskiltä. Mietin myös mitä ystäväni ajattelisi, jos toisin häihin jonkun aivan "random avecin"? Ainakin ensitreffit jäävät mieleen jos ei muuta! 

Periaatteessa treffikumppanin ystävien tapaaminen heti kättelyssä ei ole mikään iso ongelma, etenkin jos ystävät tietävät, että tämä on molempien ensikohtaaminen. Tuntematon ihminen muuttaa kuitenkin aina ryhmädynamiikkaa ja esimerkiksi perinteisessä pariskuntaillassa kaikille aivan vieras ihminen saattaa aiheuttaa muissa ihmisissä pientä vaivaantuneisuutta. Myös tutustuminen saattaa olla vaikeampaa, kuin kaksin treffeillä ollessa. 

Liity mukaan veloituksetta!

bastien-plu-_vMZ72vF_A8-unsplash

Kilpailutilanne

 

Oletko hyvin kilpailuhenkinen? Ensitreffeillä kaikenlainen kilpailu kannattaa tässä tapauksessa unohtaa. Tämä etenkin silloin, jos kumpikin osapuoli kokee olevansa huonoja häviäjiä. Siitä on nimittäin rentous kaukana! Olen kuullut tapauksia, että ensitreffellä on menty esimerkiksi crossfit-treeneihin, joka kaivaa helposti kilpailuhenkisestä ihmisestä pirun esille. 

Tiedän itse hyvin kilpailuhenkisenä, että halu voittaa (aina) voi olla muiden mielestä todella ärsyttävää ja raskasta. Pidä tämä mielessä, kun treffikumppanisi ehdottaa sinulle “leikkimielistä kisailua”. Harva myöskään haluaa ensitreffeillä olla aivan kuoleman kielissä siksi, että on riuhtonut hullun lailla tankoa maasta. 

 

Paikat, joissa on oltava hiljaa

 

Elokuvat, konsertit, ja taidenäyttelyt. Kaikki ihania aktiviteettejä muuten, paitsi ensitreffeillä! Elokuvissa on oltava suu kiinni ihan siitä syystä, että muut paikallaolijat haluavat keskittyä elokuvaan. Konsertissa taas on se riski, että treffien toinen osapuoli haluaa kuunnella musiikkia ja toinen taas haluaa keskustella. Taidenäyttelyt ovat ehkä näistä vaihtoehdoista paras, jos kumpikin on kiinnostunut taiteesta.

Tämä kohta ei päde silloin, jos et jaksa keskustella treffikumppanisi kanssa, vaan mieluummin olet hiljaa. Oletan silti, että koska ensitreffien tarkoitus on tutustua toiseen ihmiseen, niin silloin mieluummin keskustelet hänen kanssaan.

 

Ps. Lovenan perustaja ja deittailun asiantuntija Katri on haastateltavana Kaupunkiradiossa sunnuntaina 29.1 klo.12-14, jolloin luvassa on peräti kaksituntinen deittailun erikoisjakso. Pääset kuuntelemaan lähetystä TÄSTÄvidar-nordli-mathisen-JoxgCs5h8FA-unsplash

Kuvat: Unsplash