Skip to content

Mistä kaikki sai alkunsa?

Lovena, tai ainakin idea uudesta palvelusta syntyi toukokuussa 2020. Koko ajatuksen taustalla oli tuoda markkinoille palvelu, joka olisi vastaisku pinnalliselle ja kertakäyttöiselle deittikulttuurille. 

Järjestin noina aikoina sinkkutapahtumia ja tämän lisäksi autoin ihmisiä deittailuun liittyvissä kysymyksissä. Huomasin, että deittailua ja ihmissuhteen löytymistä pidettiin asiana, joka ikään kuin pitäisi automaattisesti osata! Moni jopa hieman häpeilee sitä, että oli sinkku. 

Samalla muutama ulkomailla asuva tuttuni on kertonut, että ulkomailla deittailua pidetään harrastuksena ja deittivalmentajat ovat ihmisille tuttuja siinä missä personal trainerit. Jaksoin (ja jaksan edelleen) uskoa, että ehkä vielä joku päivä saamme tänne Suomeenkin kulttuurin, jossa deittailua (eikä itseään) tarvitse ottaa niin vakavasti ja itseään voi kehittää olemaan vaikkapa rohkeampi aloitteen tekijä tai parempi keskustelija.

Tärkein kysymys oli tietysti: Miten parisuhteen löytymistä voisi tehdä helpommaksi? 

Kokeile Lovenaa kaksi viikkoa veloituksetta!

Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen

Lauriin ja Janikaan olin tutustunut jo 2018, koska he olivat ihan ensimmäisiä koeasiakkaitani, kun vasta kehitin uusia sinkuille suunnattuja palveluita. Olen aina ollut todella kiinnostunut itsensä kehittämisestä ja minusta tuntui heti, että olin samalla aaltopituudella molempien kanssa. Toki vielä tuolloin en osannut hulluimmissa kuvitelmissanikaan ennustaa, että noista kohtaamisista tuolloin 2018 tulisi todella merkittävät.

Näyttökuva 2021-10-15 kello 13.29.48

Kun sitten toukokuussa 2020 vaihdoin Laurin kanssa ajatuksia uudesta nettideittialustasta, niin tunsin heti, että me molemmat ollaan asian kanssa tosissaan ja Laurilla oli aito halu saada asioita eteenpäin. Lisäksi hän ymmärsi paljon tekniikasta ja rakensi verkkosivustoja päivätyökseen. Täydellistä! Niinpä suunnittelu lähti siitä, että minä kerroin Laurille villeimmät ideani ja Lauri sitten kertoi onko joku ajatus helppo, vai vaikea toteuttaa käytännössä.

Näin jälkikäteen ajateltuna hyvän yhtiökumppanin ja hyvän elämänkumppanin määrittelee aika pitkälti samat asiat: Kuinka vuorovaikutus onnistuu ja onko toisen kanssa helppo pyörittää arkea.

Yhtiökumppanit yllättävien sattumien kautta

Elämässä moni hyvä asia tapahtuu hieman yllättävienkin sattumien kautta. Sain viime keväänä nimittäin myös yhteydenoton Linkkarissa Sijoittaja.fi- portaalin perustajalta Hannulta. Hän oli aivan sattumalta kuunnellut Rosanna Kuljun GRL GANG -podcastista jakson, jossa olin vieraana. Ilmeisesti olin puhunut edes osittain asiaa, koska loppujen lopuksi Hannu hyppäsi samaan kelkkaan minun ja Laurin kanssa.

Eikä kolmea ilman neljättä, vai miten se meni? Tiimissä oli nyt yksi joka tunsi deittibisneksen, yksi joka ymmärsi tekniikasta ja yksi joka toi pöytään hyvät kontaktit. Yksi tärkeä osa puuttui vielä kuitenkin tiimistä, nimittäin myyntitykki! Kävin läpi päänsisäistä kovalevyäni ja mietin, kuka olisi räväkkä tyyppi ja osaisi myydä vaikka hiekkaa Saharaan. Sitten tuli se hetki kun valo syttyy pään yläpuolella; Janika Arola tietysti! Janika tuo porukkaan mukaan hyvää energiaa ja itselleni tuli fiilis, että tässä alkaa olemaan aika lailla voittava tiimi kasassa.

Toteutusta vaille valmis! 

Kun huipputiimi oli kasattu, niin Lovena olikin sitten enää toteutusta vaille valmis. Keräsimme kehitystyötä varten vielä ns. ideariihen potentiaalisista asiakkaista, jotka pääsivät kehumaan tai haukkumaan ideoitamme ja tietysti he pääsivät myös tuomaan omat ideansa kehiin. Suunnitteluvaiheen varrelta kertyi sivutolkulla uusia ideoita ja hullujakin päähänpistoja Lovenaan liittyen. Osa ominaisuuksista on jo Lovenassa, osa vielä tulossa ja osa saa varmaan jäädä ihan suosiolla pöytälaatikkoon.

Matka tähän asti on ollut kuitenkin erittäin vaiherikas ja pitänyt sisällään koko tunteiden kirjon mielettömästä onnistumisen tunteesta syvimpään epätoivoon. Mutta se lienee koko projektin suola. Lovenan tarina on kuitenkin vasta alussa, eikä tiimimme malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Rakkaudella,

Katri, “Päälovenaattori”

Liity mukaan veloituksetta!