Tuntuuko nettideittailu uuvuttavalta? Onko treffien sopiminen rasittavaa ja vaikeaa? Tässä voi olla ratkaisu!
Viime vuosina nettideittailusta on tullut valtavirtaa ja muualla kuin netissä
tutustumisesta on tullut yhä harvinaisempaa. Tinderistä ja muista deittisovelluksista on tullut yhä useammalle se ensisijaisin tapa treffien sopimiseen.
Teoriassa nettideittailulla on paljon etuja perinteiseen tutustumiseen
nähden. Riittää, että avaat deittisovelluksen, valitset jonkun sadoista toinen toistaan upeammista ehdokkaista, käyt lyhyen keskustelun ja sovit treffit. Parhaimmillaan nettideittailu säästää valtavasti aikaa ja vaivaa. Kumppani löytyy nopeasti.
Nettideittailu on paljastunut yllättävän hajottavaksi
Valitettavasti todellisuus onkin usein raadollista. Monille nettideittisovellusten käyttäminen on osoittautunut valtavan uuvuttavaksi. Eikä pelkästään uuvuttavaksi, vaan jopa mielenterveyttä horjuttavaksi! Terapeutit ovat viime vuosina alkaneet puhua ihmisten keskuudessa yleistyneestä deittiuupumuksesta, joka on oireiltaan hyvin samankaltainen tila kuin työhönkin liittyvä loppuunpalaminen. Sen lisäksi, että deittailu voi uuvuttaa, voivat jatkuvat pettymykset ja torjutuksi tuleminen myös nakertaa ihmisen itsetuntoa ja tehdä hänestä katkeran.
Kaikki tämä ymmärrettävästi vähentää halua deittailla. Emme me ihmiset halua tehdä asioita, jotka eivät tunnu mukavilta! Mutta toisaalta, ei sitä yksinkään haluaisi koko elämäänsä viettää. Kumppanin löytämisen tarve on vahva useimmilla meistä.
Nettideittailun kauhulimbo
Käytännössä moni päätyy jopa vuosikausia kestävään limboon, joka menee näin:
- Asenna Tinder tai muu sovellus
- Käytä sovellusta aktiivisesti pari viikkoa. Käy muutama keskustelu,
sovi parit treffit - Ahdistu keskusteluista ja pety treffeillä lukemattomista eri syistä
- Poista deittisovellus puhelimestasi
- Käytä pari kuukautta palautumiseen
- Toista kaikki edellinen ainakin pari-kolme kertaa vuodessa
Tavallaan ihmisten omistautumista voi pitää ihailtavana. Jatkuvista pettymyksistä huolimatta toistamme kerta toisensa jälkeen samaa kaavaa. Kumppani siinä vain jää usein löytymättä.
Omia nettideittailun kauhukokemuksiani
Olen itse tätä kirjoittaessa ollut jo monta vuotta naimisissa, mutta ennen tätä olin lähes 10 vuoden ajan aktiivinen nettideittailija. Välillä olin toki lyhyeksi jääneissä parisuhteissa, mutta niiden loputtua palasin aina nettideittimaailmaan. Siellä kohtasin niitä samoja rasittavia ongelmia, joita moni joutuu kohtaamaan myös omassa deittailussaan. Niitä olivat muunmuuassa:
- Profiilin luominen deittisovelluksiin tuntui raskaalta, eikä profiilini saanut hirveästi huomiota. En osannut sanoa mikä profiileissani on vikana, mutta ei niillä tuloksia oikein saanut, vaikka pyrinkin aktiivisesti parantelemaan niitä.
- Vaikka tein todella paljon keskustelunaloituksia, niin hyvin harvaan niistä sain minkäänlaista vastausta. Tämä siitä huolimatta, että yritin panostaa aloitusviestien kirjoittamiseen ihan tosissani!
- Keskustelujen käyminen oli aivan uskomattoman raskasta! Keskustelut tuntuivat ilottomalta suorittamiselta ja niistä puuttui lennokkuus ja henkevyys. Useimmat keskustelut katkesivat muutenkin jo alkumetreillä.
- Yllättävän moni deittisovelluksissa tavattu keskustelukumppani tuntui myöskin olevan jo valmiiksi jotenkin ärsyyntynyt, kiukkuinen tai muutoin hankala. Ihmettelin monesti, että miksi siellä sovelluksessa pitää edes aloittaa keskusteluja, jos asenne on valmiiksi kaikkea muuta kuin ystävällinen! Pahinta oli, että huomasin tuon asenteen tarttuvan. Aloin välillä itsekin olemaan jo keskustelujen alusta alkaen ärsyttävä ja raskas. Näin keskustelut muuttuivat tietysti vieläkin ikävämmiksi.
Fiiliksen tasolla tuollainen deittailu tuntui suurinpiirtein samalta kuin se, että ajaisi autolla, jossa on neliön malliset renkaat. Kyllähän se jotenkuten eteenpäin kulkee jos moottorista vain löytyy jytyä, mutta meno on nykivää, töyssyistä ja lopulta koko kosla hajoaa alta.
Ratkaisu uuvuttavaan kauhudeittilimboon
myötä. Löysin niihin ratkaisun, joka jälkikäteen katsoen on varsin ilmeinen, mutta jota en osannut pitkään nähdä. Ratkaisu oli lopulta niin tehokas, että varsinkin viimeisenä parina ”vapailla markkinoilla” viettämäni vuoden aikana nettideittailu muuttui aiemmasta kammottavasta aherruksesta melko rennoksi ja nautinnolliseksi hauskanpidoksi.
Profiilini sai riittävästi huomiota, chättäilystä tuli antoisaa ja sain sovittua treffejä oikeastaan aina niin halutessani. Käytännössä tämä tarkoitti yksiä tai kaksia treffejä viikoittain, sillä enempään minulla ei ollut jaksamista. Tämä määrä onneksi riitti onnelliseen lopputulemaan.
No mikä se löytämäni ratkaisu sitten oli?
Ei mitään kummallista. En todellakaan keksinyt mitään uutta tai mullistavaa. Minä yksinkertaisesti vain opettelin ymmärtämään sitä, millaisia sosiaalisia taitoja nettideittailussa onnistuminen vaatii. Opettelin myös ymmärtämään nettideittailun lainalaisuuksia, jotka poikkeavat perinteisestä deittailusta melko pienin, mutta ratkaisevin tavoin.
- Mitkä asiat saavat toiset ihmiset oikeasti pysähtymään profiilisi äärelle? Miltä kuvien pitää näyttää ja mitä esittelytekstissä pitää olla? Entä mitä profiiliin ei todellakaan kannata kirjoittaa?
- Millaisen keskustelunavauksen pitää olla, jotta siihen vastataan todennäköisemmin ja jotta keskustelu lähtee käyntiin mukavassa hengessä?
- Kuinka pitää keskustelu rentona ja viihdyttävänä? Sellaisena, että toinen osapuoli ei jatkuvasti etsi syitä jättää sitä kesken?
- Kuinka pitää oma asenne ja ulosanti sellaisena, että kanssani halutaan paitsi keskustella, mutta myös lähteä treffeille oikean elämän puolelle?
- Kuinka teet iskevän profiilin, joka ei karkoita kävijöitä, vaan vetää
heitä puoleensa - Kuinka aloitat keskustelun siten, että saat todennäköisemmin
vastauksen - Kuinka pidät keskustelun molemmille osapuolille kiinnostavana
- Kuinka ehdotat oikean elämän treffejä ilman, että kutsu on
vääränlainen tai tulee vääränä hetkenä
otettavissa käyttöön hyvin helposti. Parhaiten se toimii siten, että käyt
kurssia samaan aikaan oman deittailusi ohessa. Kurssi sopii yhtälailla kaikille sukupuolille, mutta erityistä kiitosta on tullut miehiltä, joille nettideittailun maailma on toisinaan erityisen raadollinen.
suomenkielinen verkkokurssi ja vaikka itse sanonkin, niin tästä tuli aika
hyvä. Kenenkään ei pitäisi mielestäni joutua kärvistelemään vuosikausia
uuvuttavassa deittilimbossa. Siksi nettideittailun keskeiset taidot kannattaa ottaa haltuun mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mitä pikemmin ne oppii, sitä
enemmän säästää paitsi aikaansa, myös itseään.
verkkokurssi tällä hetkellä tarjoushintaan 47 euroa.
Kiitos paljon!
Rakkaudella,
Jevgeni
SUBMIT YOUR COMMENT